Bogdesign Eventyr-Almanak

Med et ønske om at formidle både det gode boghåndværk og et udvalg af H.C. Andersens mindre kendte eventyr tilrettelagde jeg i samarbejde med museumsinspektør Henrik Lübker fra H.C. Andersens Hus antologien Eventyr-Almanak – Fortalt af Naturen. Det cykliske element i eventyrerne – et for hver af årets måneder – spejler almanakken som genre og samtidig også Mediemuseets arbejde med at genoplive det klassiske bogtryk i de arbejdende værksteder

Foto: Lise Kapper

Eventyr-Almanak blev udvalgt til Årets Bedste Bogarbejde 2019 i fornemt selskab med 30 andre af årets smukkeste bogudgivelser.

Et lille stykke smukt boghåndværk produceret af Mediemuseets passionerede frivillige. Her er det gamle bogtryks håndværkstraditioner taget i brug. I over et år har de pensionerede typografer og trykkere på museet arbejdet på at få hånd- og maskinsat og trykt almanakkens 104 sider på henholdsvis dansk og engelsk i et oplag på i alt 1.200 eksemplarer. Megen umage skinner igennem udgivelsen, der med et smukt omslag og papir af høj kvalitet samler 12 af Andersens eventyr med naturen i centrum, suppleret med de klassiske illustrationer af Vilhelm Pedersen og Hans Tegner.