Kuratering Kærlighedskorrespondancer

Jeg kuraterede projektet Kærlighedskorrespondancer sammen med Lea Kirstine Møller til H.C. Andersen Festivals 2022. I tæt samarbejde med de deltagende kunstnere, digter Morten Søndergaard og tekstilkunstner Begitte Lynge Andersen samt udstillingsarkitekt Malene Munch, konciperede vi et kærlighedsprojekt, inspireret af korrespondancen mellem H.C. Andersen og hans ungdomsforelskelse Riborg Voight. 

I maj måned dumpede en uventet pakke ned i 200 menneskers postkasse. Pakken indeholdt et smukt kærlighedsbrev fra Morten Søndergaard rettet mod alle, en frankeret svarkuvert og en opfordring til at besvare brevet. 59 smukke breve, digte, fotografier og andre finurligheder blev sendt retur.

De 59 svar blev dels præsenteret i transkriberet form i en installation i Mindehallen i H.C. Andersens Hus, dels på silkebannere i en installation i Skulptursalen på Det Fynske Kunstakademi. Citater fra Morten Søndergaards brev hang på store bannere over Ny Vestergade i uge 34 under H.C. Andersen Festival. Publikum blev inviteret til at opleve teksterne både umiddelbart og i fordybelse gennem bevægelse i byen og mellem silkebannerne i Skulptursalen og ved en nærmere læsning af de smukke tekster i Mindehallen.

Foto: Kirstine Mengel