Kuratering af Krystalgrotten

Foto: Lise Kapper

Magiske Dage er en familiefestival, der i efterårsferien hylder det magiske univers. Fortryllelsen skal spejle sig i indretningen af en tom butik, der for en uges tid skal være hjem for spåkoner og troldmænd.

Til Krystalgrottens scenografi fokuserede jeg derfor på at indsamle og kreere finurlige objekter som glitrende krystaller, alskens nips og statelige stole, der er enhver heks værdig. Jeg planlagde også programmet i Krystalgrotten, så forældre og børn kunne sætte sig på de bløde tæpper og få deres fremtid læst i kortene, lege med ordmagi og fordybe sig i magiske blåtryk. 


Vigtigt med samarbejdspartnere, man ved kan levere

Når man skal arrangere en stor festival som Magiske Dage Odense, er det vigtigt med samarbejdspartnere, som man ved kan levere og selvstændigt stå for den opgave, man har defineret – og det kan Lise Kapper.

Der blev indrettet en fantastisk hyggelig og indbydende butik, og der blev planlagt aktiviteter, der tiltrak publikum. Lise Kapper søgte selvstændigt Statens Kunstfond til en af aktiviteterne, hvilket også sparede festivalen for et honorar. Ud over alt det overordnede, så er det også detaljer, der tæller: der blev ryddet op igen, affald blev kørt væk og alt det udenom, som publikum ikke ser, men som skal være i orden – det virkede.

Festivalen vil i fremtiden gerne samarbejde med Kappers Kulturbureau og kan kun anbefale andre også at gøre det.