Designkoncept Odense Opening

Til festivalen Odense Opening (30. juni – 6. juli 2021) udviklede Lea Kirstine Møller og jeg et udsmykningskoncept og designede installationer til byrummet.

I vores konceptuelle design til Odense Opening havde vi fokus på at skabe nye perspektiver på Odense by. Samtidig ville vi understrege den tætte forbindelse, der er mellem natur og kultur i byen, hvor Odense Å snor sig som en blå åre gennem grønne parker.

Vi kombinerede signifikante installationer med tematisk og æstetisk genkendelige udsmykningselemen-ter, der fungerede som visuelle spor i bybilledet. Alle elementer var unikt designet og produceret i forbindelse med Odense Opening. Ud over udsmykningskonceptet kuraterede vi et kunstværk, Arc ZERO af den australske kunstner James Tapscott, til den centralt beliggende park Eventyrhaven.

Arc ZERO i Odense. Foto: Kirstine Mengel
Brandts Passage. Foto: Jonas Legarth

Festivalen Odense Opening havde til formål at fejre genåbningen af Odense centrale byrum efter lang tids ombygning samt åbningen af det nye H.C Andersens Hus. I den forbindelse havde Lise Kapper og Lea Kirstine Møller fået til opgave at udsmykke Odense ud fra det overordnede kriterie:
”En by du troede du kendte”.
Jeg er meget imponeret over, hvordan det lykkedes Kapper og Møller at tolke vores tanker og omforme disse til konkrete udsmykningselementer, der både vakte stor positiv opsigt, og som samtidig kunne realiseres inden for en meget kort tidsfrist. Men hvis nu jeg skal skrive fra hjertet, så er jeg i virkeligheden helt på røven over Lea og Lises engagement. De har drevet projektet, som om at det var deres eget. De har udvist en elegant balance, der har sikret at de sarte, følsomme og kunstneriske detaljer har fået den nødvendige opmærksomhed. Samtidig er projektplaner, budgetter og rapporter blevet leveret i høj kvalitet og til tiden! Lise og Lea har igennem hele projektet leveret et meget højt niveau af kommunikation. I denne har de opretholdt humor og glæde, der i stor stil har bidraget til hele Odense Openings samlede energi. Der er her tale om meget dygtige mennesker, som har gjort sig bemærket og har opnået dyb respekt hos undertegnede. Anbefaling: Varm!