Det MedieArkæologiske Laboratorium

Et åbent udstillingsrum og laboratorium, hvor Mediemuseets gæster kunne arbejde som mediearkæologer og eksperimentere med analog teknologi fra en ikke så fjern fortid.

Laboratoriet blev indrettet med tre forsøgsstationer med henholdsvis vhs-maskine, kassettebåndsafspillere og Commodore 64. Ved hver forsøgsstation var der placeret spørgeskemaer, så museets gæster kunne nedskrive observationer og erfaringer i forbindelse med deres forsøg.

Fotos: Gitte Monefeldt

Jeg udviklede Det Mediearkæologiske Laboratorium i samarbejde med min kollega, museumsinspektør Christian Hviid Mortensen. Projektet var nyskabende og enestående i kraft af koblingen mellem brugernes egne mediehistoriske erfaringer, den eksperimentelle og interaktive tilgang til medieobjekterne og den dataindsamling, der blev genereret heraf. Med udgangspunkt i en analyse af disse data bidrog Christian og jeg med en artikel til antologien Hands On Media History , udgivet på Routledge i 2019.

Læs mere om projektet i denne artikel